Nyår på Whitsundays

Då har vi hunnit med både mellandagar och nyår. Senast åkte vi upp till Airlie Beach via Mackay. Det blev intensiva mellandagar i Airlie beach med en och annan fest innan vi packade ihop oss till våran efterlängtade båttripp. Eftersom jag seglade i Whitsundays förra året och det var en av mina favorithändelser i mitt liv så visste jag att det skulle bli svårt att toppa. Och visst, det blev inte ens i närheten av samma upplevelse på grund av många anledningar.

En av anledningarna att trippen inte var lika bra var att denna båt var mer en segelbåt än en dyk- och äventyrsbåt jag senast var på. Det var mer fokuserat på djur och natur på den första båten vilket passar mig bättre. Visst snorklade vi en del och fick se fantastiska koraller och fiskar men det var inte samma upplevelse. Det blev ingen segling heller då vi oturligt nog inte hade vind. Typiskt!

Men jag klagar absolut inte på denna tripp. Den var trots allt godkänd! Jag och mina kameror fick simma med massa fina fiskar, jag fick bada på Whitehaven beach där jag umgicks med stingrockor, jag såg Russel Crowe på Whitsunday Island, jag träffade en hel hög med trevligt folk på båten och jag fick återigen se de vackra havssköldpaddorna. Ja, jag är nöjd. Ett perfekt sätt att påbörja det nya året!

Efter Whitsundays, en galen kväll i Airlie Beach och en övernattning i mitt älskade Townsville är vi nu i Cairns. Jag har saknat Townsville och det var väldigt bra för själen att få säga hej då en sista gång på ett tag.

Här i Cairns smälter vi bort! Oj och herregud så varmt det är! Värmen här hjälper absolut inte den förkylning jag har dragit på mig så ni anar inte hur mycket jag faktiskt längtar hem till Sverige nu. Jag är småfebrig och går som omkring i en dimma varje dag och natt. Jag hoppas det ger med sig för planen är inte att ligga i sängen tills det är dags att sätta sig på planet hem till kalla (-re) Sverige på Onsdag. Idag är det sista minuten shopping, sushiätning, klädtvättning och ev. fest med svenska båtkompisarna som gäller!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *