Oväntat besök

Jag vaknade upp i morse smått groggy av min pollenallergi. Mary kommer in i rummet och säger “Jag vill verkligen inte jobba här längre”. En känsla vi båda har kan jag lova! Jag tvingar mig sedan upp och mitt under frukosten ser jag att en av mina chefer, Dino, stannar vid våran stuga.

Han ber oss att sätta oss ned för han har något att berätta. Både Mary och jag vet direkt vad detta handlar om. Eftersom äpplesäsongen mer och mer går mot sitt slut så blir det ganska logiskt mindre och mindre arbete. Det betyder att de inte behöver alla tjejer i skjulet längre. Jag skulle mest troligt inte fått jobba en enda dag till om inga större osannolika uppdateringar sker och Mary hade fått jobba några timmar här och där varannan/ var tredje dag om hon har tur. Han sa att vi får bestämma själv om vi vill stanna eller ej men de vill inte att vi skulle känna oss tvugna att stanna våra två återstående veckor då jobbtimmarna minskar brutalt. Man kan se det som en valmöjliget men när man läser mellan raderna så sa han “Vi behöver er inte längre, ni är sparkade” men han ville vara Mr.Good guy och ge oss ett bra avslut antar jag.

Eftersom ungefär hälften av mina tankar de senaste två veckorna har varit “Jag vill sluta jobbet, det gör inget om de sparkar mig” så var detta besked inte alls tårfyllt. Kanske kan säga glädjetårar! Inte en dag till under Nellas (fru-bossen) hot och mentala terror. Jag är dock väldigt glad och tacksam för dessa tre månader jag fått. Jag har fått vänner för livet, jag har utmanat mig själv både psykiskt och fysiskt och jag har varit med om mängder av häftiga upplevelser. Jag är väldigt stolt över att jag har hållit mitt huvud högt trots att jag i stort sett varit mobbad av mina chefer sedan dag ett. Jag har gått in med ett jävlar anamma om att jag ska klara av det här och körde på ända in i slutet.

Idag är Marys sista dag på jobbet medan min var igår. I morgon packar vi våra väskor och styr vår julbil mot Gold coast på fredag (som vår plan ser ut nu). Efter det kommer vi förmodligen hänga i Brisbane innan vi kör norrut längs kusten.

Besked som dessa skulle tidigare gjort mig väldigt besviken och deppig men jag väljer att se det från den positiva sidan. Nu får jag ytterligare en vecka att se fantastiska Australien och njuta in i det sista tills det är dags att åka hem till Sverige igen. Awesome!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *