Välkommet samtal

När regnet bara öser ner, plånboken blir smalare trots minimalt med aktiviteter och all energi läggs på att hitta jobb är det inte speciellt roligt att vara backpacker. De senaste dagarna har jag varit som klistrad vid min dator och sökt jobb efter jobb. Ringt runt för att se vad jag kunnat hitta men efter några dagar av “nja”, “kanske”, “vi återkommer”, “du får återkomma” så är energin så gott som borta.

Jag var som sagt på ett jobbmöte på en job agency förra veckan och tjejerna som hjälpte till med jobb fick mig att ha höga förväntningar. Jag insåg dock ganska snart att om man vill ha något här i livet, då får man göra det själv. Inte för att tjejerna gör ett dåligt jobb men då det är många jobbletande backpackers som slåss om samma jobb är det inte lätt att få ett jobb. Det var inte för än jag gick dit idag och i princip bad på mina bara knän om ett bar-jobb som hon började låta lite engagerad. Trots det bad hon mig återkomma!

Lika bra var det för bara ett par timmar efteråt ringde min kommande chef och erbjöd mig efter en liten kortare intervju ett jobb som ***trummvirvel*** Äppelpackare! Jag kommer alltså stå i en fabrik med äpplen som kommer på rullande band och packa äpplen. Nu kanske ni säger, det var ju inte det du ville jobba med! Nja, kanske inte min dröm men det som stod på önskelistan var vatten, äventyr, utmaning. Definitivt inget vatten, men jag kan förmodligen stöta på lite äventyr och utmaning är definitivt vad jag kommer få!

Jag har en känsla av att jag kommer att få ångra att jag har sagt det här men jag ser fram emot att få ha ett fysiskt arbete. Att få röra på mig dagligen istället för att stå still i en bar. Det är dock ett väldigt fysiskt jobb med en del tunga lyft så vi får se hur jag lyckas med det här. Tre månaders hårdträning om inte annat, vilket för den delen inte behöver vara något negativt!

Nu håller vi tummarna för att det här ska gå vägen, bra jobb och bra boende! Jag har (än så länge) bra magkänsla. Nu kör vi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *