Första veckan

Inser att jag inte har skrivit sedan jag åkte hemifrån och att det är dags för en uppdatering. Flygresan ner gick kanonbra och hade från Berlin sällskap av en svensk som också skulle till Brisbane och det var bara just i Brisbane jag behövde vänta själv på mitt sista flyg upp till kära Townsville. Riktigt trevligt, flygplatser är verkligen jättetråkiga när man är själv! Något som var mindre lyckat med resan var att jag för första gången av alla flygresor lyckades dra på mig världens hemskaste jetlag. Därför blev det inte speciellt mycket uträttat i Townsville de första dagarna förutom små shoppingrundor och träningspass/promenader till Castle Hill.

De senaste dagarna har verkligen varit dagar av beslut. Townsville eller inte Townsville! Det är en stad jag trivs i och utsiktsplatsen Castle Hill är en av mina favoritplatser i Australien. Det som är negativt med Townsville är att det finns väldigt lite jobb om jag inte ville jobba som nanny eller barmaid och även dessa jobb var det stor konkurrens om trots lite backpackers i staden.

Efter lite funderande vad jag egentligen ville få ut av mina sista månader i Australien så fanns det några ord som sammanfattade det ganska väl. Vatten, äventyr, utmaning! Nu mindre än ett dygn sedan jag bestämde mig sitter jag på ett hostel i Cairns. Jag har redan hunnit söka ett fiskejobb (det kan man kalla utmaning!!) och i morgon ska jag leta mig till ställen som kan hjälpa mig ytterligare med ansökningar. Båtjobb ligger överst på önskelistan. Havet lockar! Jag har i alla fall återfått den energi jag så länge saknat och hoppas att den ska finnas med mig i jobbsökandet.

Nu ska jag dricka upp mitt te här i kylan (klockan är snart 21 och jag kan knappt sitta med linne! Brr!!) och sedan krypa ner i sängen med min bok!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *