Sköldpaddor och jordbävning

Gårdagen gav mig en av mina topp 10-upplevelser under min 1 1/2 år långa resa och jag kan nu stryka en av punkterna på min to do list. Simma med en sköldpadda! Till och med två stycken, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Den på eftermiddagen var dock bäst då det bara var jag och Mr.Turtle. Det var magiskt och han var totalt orädd när jag följde efter och tog bilder! Hängde med honom minst en halvtimma! Sköldpaddan var totalt inne i sin egen värld på jakt efter den mumsigaste maten och jag var definitivt mer rädd för honom än han för mig! Eller snarare, han simmade så pass nära mig att jag var rädd för att sparka till honom. Det häftigaste var definitivt när sköldpaddan åkte upp till ytan för att ta luft, simmade rakt mot mig, dök och simmade sisådär 20 centimeter under mig.

Det enda som man kunde klaga på var den sandiga bottnen och fick tacka för att det ändå var ett hyfsat bra ljus. Jag fantiserar nu om hur häftiga bilderna kunde bilvit om jag stött på sköldpaddan i Port Douglas där ljus och omgivning var helt perfekt! När jag kom upp hade jag världens adrenalinkick, jag verkligen älskar upplevelser som denna! Jag skulle ge upp det mesta i denna värld om jag fick ha det här som mitt jobb, djur- och naturfotograf, helst utomlands! Det finns inget i denna värld som är bättre, ingenting!

Alla bilder är tagna med min Nikon Coolpix AW110

Ett tips för er som vill/ska åka till Gili Trawangan. Det finns mängder av dyk/snorkel-båtar som med svenska ögon sett inte är dyra alls, speciellt inte när man åkt på väldigt dyra i Australien. De kan man absolut åka på, dock får man räkna med att man inte är själv på båten och du måste följa deras schema. Det vi gjorde var att hyra snorklar + fenor för en billig peng hela dagen, gick ut från stranden och möttes av herr sköldpadda som jag så längtat efter! Jag vet inte hur korallerna ser ut när man åker ut med båtarna (de var inte speciellt trevliga vid stranden där vi var) men så länge ljuset ligger rätt så är det en väldigt häftig upplevelse att se fiskarna och allt annat man kan hitta under ytan vid stranden! Betydligt billigare och friare än alla turer som finns!

När vi gick omkring och letade ett ställe att äta lunch på hände något vi aldrig varit med om förut. För några sekunder började hela marken skaka sidleds och speciellt lokalbefolkningen sprang ut ur husen som skakade. Eftersom jag kan tänka lite fel ibland trodde jag först att det var hästen som just sprang förbi som gjorde att marken skakade men vi insåg ju ganska snart att vi just varit med om en jordbävning. Det var inte direkt en stor så det var inget direkt att vara rädd för men när man är på en sådan liten ö och man tänker på vart man skulle ta vägen om det till exempel skulle komma en tsunami som skapats av jordbävningen, då blir man ju lite smårädd. Det finns ju verkligen ingenstans att ta vägen! Men ingen skada skedd denna gång och idag är faktiskt dagen vi lämnar vår lugna ö och beger oss till det mer hektiska Kuta. Vi har ett gäng grejer vi planerat att göra och jag tror att jag kan tala för oss alla när jag säger att waterworld är höjdpunkten de närmaste dagarna! Det ska tydligen vara en väldigt häftig vattenpark!

Frukost, packning, utcheckning, massage, sol och bad och resande står på dagens schema! Hörs i Kuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *