Snorkling – Port Douglas

Dagen till ära tänkte jag bjuda på lite bilder från min snorklingstrip i Port Douglas förra veckan. Mina bilder blir inte lika färgrika som bilder man är van att se från korallrev vilket beror på att jag inte fotograferar med blixt som proffsfotograferna gör under ytan, något jag lärde mig av besättningen på båten. När man går under ytan så försvinner vissa färger för det mänskliga ögat och det vi såg under ytan är det jag kan presentera här i mina bilder, men det är ju häftigt bara det!

Jag är väldigt imponerad över min lilla kompaktkamera, Nikon Coolpix AW110, som kan prestera så pass bra. Jag är jättenöjd med mina bilder! Jag kan knappt tänka mig hur nöjd jag skulle vara om jag hade varit en bättre simmare och kunde lämnat ytan, ja ALLA bilder är tagna från mig liggandes vid ytan. Kan tacka att korallerna låg så pass nära mig!

Om ni åker till Australien och vill snorkla i Stora barriärrevet så skulle jag säga, det spelar egentligen ingen som helst roll var på detta stora rev ni snorklar (även om vissa delar är mer besökt av turister = förstört, och avståndet varierar till kusten vilket gör vissa tripper längre och dyrare). Huvudsaken är att ni väljer en båt som åker ut till ett yttre rev med inte allt för många turister så att ni kan få en mer personlig upplevelse och färre att dela vatten med. Tro mig, jag vet. Jag har vart på en båt med 15 personer, bästa trippen någonsin, och på en båt med 60-70 personer, fortfarande häftigt men att trängas i vattnet med så många tar bort charmen, i alla fall för mig. Kan dock rekommendera Port Douglas, och inte för att det tillhör de yttre reven men öarna i Whitsundays hade de vackraste korallerna jag någonsin sett!

Jag har hört att det ska vara häftig snorkling här på Bali också så om vi hittar ett bra snorklingsställe kan ni absolut räkna med mer bilder!

Idag är sista dagen då jag sitter här och (stundtals) njuter av min ensamhet och tystnad för i kväll kommer Pernilla, Jonas och Alex! Har inga planer mer än lite poolhäng och läsa min bok för att sedan göra mig i ordning till de kommer hit! Bör förmodligen packa min väska också för morgondagens flytt, förhoppningsvis till någon av Giliöarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *