Jobb – Check!

Inte för att vi har försökt mer än i 4-5 dagar att få jobb så säger jag ändå..

ÄNTLIGEN har vi fått jobb!

Det är en stor lättnad med tanke på att pengarna bara rinner iväg i detta dyra Aussieland. Det känns som att man knappt spenderat något men alla hostel, resor, mat och apotek (just nu är hela jag en infektion!) äter upp pengarna. I fredags gick vi till Travel bug (en resebyrå/arbetsförmedling för backpackers) och hamnade hos en jätteengagerad kille som hjälpte oss jättemycket. Efter flera timmar och en telefonintervju senare hade både jag och Kristin fått jobb. Som sagt en stor lättnad! Pernilla letar dock fortfarande så vi håller alla tummar vi har för henne.

Foto: Pernilla Clausen

Jag och Kristin ska jobba på en bar ute i ingenstans (Richmond) under tre månader. Det är med skräckblandad förtjusning jag åker dit. Det känns oerhört läskigt att åka ut i ingenstans för att jobba på en bar men jag tror det kan bli hur coolt som helst! Vi kommer som sagt att arbeta i baren men även lite med mat och städning. En riktigt bra erfarenhet om jag vill söka mer jobb senare! Vi börjar den 16 februari så det är ett tag kvar till vi ska börja. Vi kommer att hänga här i Brisbane tills det är dags att åka upp i landet igen.

Richmond ligger ca 40 mil från närmaste stad i väst, Mount Isa, och ca 50 mil från närmast stad i öst, Townsville. Till regionshuvudstaden Brisbane som vi nu befinner oss i och ska ta oss från är det 155 mil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *