Archive of ‘Sverige’ category

Slutprojekt på ingång!

Förra gången jag uppdaterade bloggen befann jag mig hemma hos mina kära vänner Pernilla och Jonas i Göteborg. Sedan dess har det varit full fart med höjdpunkter så som fågelfotografering i Båtsfjord, vintertur i Jotunheimen och norrsken i Alta. Fruktansvärt intensivt men alldeles underbart roligt. I skrivande stund är jag på väg tillbaka till Svenska västkusten för att återigen besöka Pernilla och Jonas innan jag på onsdag ger mig iväg på slutprojekt. Det råkade bli liten dubbelbokning av besök men ju mer tid man får med Göteborgs-gänget desto bättre.

Vi fick välja fritt vad för projekt vi ville genomföra. Jag kände att det var dags för att utmana mig själv på riktigt och göra något jag verkligen brinner för. Så efter några veckors funderande kom jag fram till följande: Jag ska under två veckor åka runt i Andalusien, södra Spanien för att fotografera fåglar. Det kommer bli allt från fågeltäta sjöar till höga klippor och allt däremellan. Till slut kommer jag att presentera resultatet i en fotobok.

Jag är van att resa, både med och utan sällskap, men detta blir något nytt då jag ska ta mig fram i en hyrbil i ett land där jag inte förstår språket. Jag har ingen kunskap om deras kultur och det mesta i landet är väldigt nytt. Det är även en utmaning i sig att producera material till en fotobok med förväntad kvalité på bara två veckor. Även om resfebern börjar smyga sig på så är jag väldigt förväntansfull inför min resa och mitt projekt och hoppas kunna visa bilder jag är stolt över nästa gång jag uppdaterar bloggen.

Nedan är några av de bilder jag tog upp i Båtsfjord på fåglar som Ejder, Praktejder, Alförrädare och Alfågel

Djur- och fågelfotografering i Göteborg

Dagarna rullar på här i Göteborg och jag har det bra hos mina vänner. För någon dag sedan gick vi på promenad i Slottskogen och till min lycka fick jag träffa tre stycken vilda men orädda rådjur. De lät mig komma riktigt nära! Förutom det hängde vi med lite fåglar innan det var dags att gå hem.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Fåglar

Efter att ha fotograferat bebisar och människor hela Januari är det väldigt roligt att fotografera fåglar igen. Nog för att jag drömmer om att fotografera ugglor och örnar men man ska inte glömma bort småfåglarna. När man kommer lite närmare ser man vilka häftiga varelser de är!

_MG_0188 _MG_0195 _MG_0209 _MG_0249 _MG_0253

Studiofotografering – Wilja

Jag är mitt upp i min praktik och jobbar för fullt med mitt porträttprojekt. Det har nu gått två veckor och har redan lärt mig mycket om studiofotografering och min kamera. Jag har testat och lekt förut i en studio men igår var det första gången jag fotograferade på riktigt. Ett riktigt uppdrag. Min vän Maria och hennes fina Wilja ställde upp som modeller och vi hade en riktigt trevlig fotografering med ett resultat som jag är nöjd med!

_MG_0353 _MG_0423 _MG_0533-2 _MG_0540 _MG_0553_3 _MG_0582 _MG_0588_MG_0412_MG_0512 _MG_0501

Bebisfotografering – Wilja

Jag vet inte riktigt var jullovet tog vägen men nu är 2015 här och praktiken i Östersund har börjat. Jullovet var trevligt och avslutades med en fin vecka i fjällen fylld med skidåkning. I onsdags började praktiken så fram till slutet av januari kommer jag ägna mig åt projekt i både porträtt- och nattfotografering. Igår åkte jag till min vän Maria för att fotografera hennes fina Wilja till mitt porträttprojekt. Det är väldigt roligt med porträttfoto, speciellt bebis och barn, och speciellt när man har så glada bebisar som Wilja att fotografera!

_MG_1294

_MG_1302

_MG_1477 _MG_1219_MG_1771 _MG_1789

Norrsken i Östersund

_MG_0002 _MG_0023 _MG_0081 _MG_4387 _MG_4392 _MG_4405 _MG_4446Igår kväll var en riktigt fin kväll för att fotografera norrsken här i Östersund. Vid några tillfällen dansade norrskenet och hade en otrolig uppvisning. Även fast jag är van att se norrsken så kunde jag inte sluta säga wow! Det var en av de vackraste himlarna jag sett i Östersund. Ett tips för att få se norrsken är att gå ut, gärna där det inte är så mycket belysning och kolla upp på himlen. Speciellt nu är en väldigt bra tid, så slit er från tv’n och datorn på kvällen och ta en promenad utomhus så kan ni ha turen att få se norrskenet.

Norrsken

Igår kväll begav jag mig ut för jakt på norrsken. Prognosen såg god ut både gällande klar himmel och chanser för att se norrsken. Därför var det inte helt överraskande att det var norrsken från första stund jag gick ut tills jag till slut tvingade mig själv att gå in då sängen kallade. Nedan bjuder jag på några av mina favoritbilder från kvällen.

_MG_2899 _MG_2903 _MG_2921 _MG_2942 _MG_2950 _MG_2990 _MG_3015 _MG_3025 _MG_3032

 

Jullov

_MG_2610

I torsdags hade vi vår sista dag på skolan för i år. Veckan och året avslutades med ett kamerateknikprov som gick bättre än väntat och bildkritik på konstiga konstbilder. Igår morse lämnade vi skolan och efter en bildfärd med Elin till Sundsvall och sedan tåg till Östersund kom jag till slut fram. Jullovet är väldigt välkommet efter en intensiv höst och det blir både julmys med familj och en efterlängtad vecka i fjällen under nyår med vänner.

Fotomässan 2014

IMG_7978

Igår klev vi upp tidigt för att åka till Stockholm och fotomässan. Det var en lång men väldigt spännande dag! Det var mycket intressant att kolla på, både föreläsningar och produkter. Mina höjdpunkter var utan tvekan köpet av nytt objektiv, Samyang 14mm, och föreläsning av Tom Svensson. Han tar helt fantastiska bilder på djur och en dag vill jag jobba som han gör för att bevara världens djur.

1 2 3 7