Archive of ‘Bali’ category

Vulkantripp

En höjdpunkt på Bali var soluppgång på en vulkan. Det var i sista sekund jag bestämde mig för att följa med de andra då jag var förkyld och det tillsammans med mina andningsbesvär är ingen höjdare för det är inte en helt enkel väg upp till toppen. Vår guide märkte att jag hade besvär att andas så han i princip drog mig upp för den två timmar långa promenaden upp för berget.

När vi kom upp till toppen och fått i oss lite frukost började det ljusna upp lite och därefter fick vi se en magisk soluppgång innan det var dags att promenera hela vägen ner igen och jag måste säga att jag var ganska tagen av landskapet. Det var riktigt vackert! Det hade varit optimalt om man kunde få slippa alla övriga turister då jag har svårt att njuta helt när jag har många, enligt mig, irriterande människor runt omkring mig. Jag antar att det är något som är svårt att komma ifrån.

Här är några bilder från vulkantrippen

Tog denna bild med min lilla Nikon och dennes panoramafunktion. Klicka på den för en större version!

Sköldpaddor och jordbävning

DSCN1203b

Gårdagen gav mig en av mina topp 10-upplevelser under min 1 1/2 år långa resa och jag kan nu stryka en av punkterna på min to do list. Simma med en sköldpadda! Till och med två stycken, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Den på eftermiddagen var dock bäst då det bara var jag och Mr.Turtle. Det var magiskt och han var totalt orädd när jag följde efter och tog bilder! Hängde med honom minst en halvtimma! Sköldpaddan var totalt inne i sin egen värld på jakt efter den mumsigaste maten och jag var definitivt mer rädd för honom än han för mig! Eller snarare, han simmade så pass nära mig att jag var rädd för att sparka till honom. Det häftigaste var definitivt när sköldpaddan åkte upp till ytan för att ta luft, simmade rakt mot mig, dök och simmade sisådär 20 centimeter under mig.

Det enda som man kunde klaga på var den sandiga bottnen och fick tacka för att det ändå var ett hyfsat bra ljus. Jag fantiserar nu om hur häftiga bilderna kunde bilvit om jag stött på sköldpaddan i Port Douglas där ljus och omgivning var helt perfekt! När jag kom upp hade jag världens adrenalinkick, jag verkligen älskar upplevelser som denna! Jag skulle ge upp det mesta i denna värld om jag fick ha det här som mitt jobb, djur- och naturfotograf, helst utomlands! Det finns inget i denna värld som är bättre, ingenting!

Alla bilder är tagna med min Nikon Coolpix AW110

Ett tips för er som vill/ska åka till Gili Trawangan. Det finns mängder av dyk/snorkel-båtar som med svenska ögon sett inte är dyra alls, speciellt inte när man åkt på väldigt dyra i Australien. De kan man absolut åka på, dock får man räkna med att man inte är själv på båten och du måste följa deras schema. Det vi gjorde var att hyra snorklar + fenor för en billig peng hela dagen, gick ut från stranden och möttes av herr sköldpadda som jag så längtat efter! Jag vet inte hur korallerna ser ut när man åker ut med båtarna (de var inte speciellt trevliga vid stranden där vi var) men så länge ljuset ligger rätt så är det en väldigt häftig upplevelse att se fiskarna och allt annat man kan hitta under ytan vid stranden! Betydligt billigare och friare än alla turer som finns!

När vi gick omkring och letade ett ställe att äta lunch på hände något vi aldrig varit med om förut. För några sekunder började hela marken skaka sidleds och speciellt lokalbefolkningen sprang ut ur husen som skakade. Eftersom jag kan tänka lite fel ibland trodde jag först att det var hästen som just sprang förbi som gjorde att marken skakade men vi insåg ju ganska snart att vi just varit med om en jordbävning. Det var inte direkt en stor så det var inget direkt att vara rädd för men när man är på en sådan liten ö och man tänker på vart man skulle ta vägen om det till exempel skulle komma en tsunami som skapats av jordbävningen, då blir man ju lite smårädd. Det finns ju verkligen ingenstans att ta vägen! Men ingen skada skedd denna gång och idag är faktiskt dagen vi lämnar vår lugna ö och beger oss till det mer hektiska Kuta. Vi har ett gäng grejer vi planerat att göra och jag tror att jag kan tala för oss alla när jag säger att waterworld är höjdpunkten de närmaste dagarna! Det ska tydligen vara en väldigt häftig vattenpark!

Frukost, packning, utcheckning, massage, sol och bad och resande står på dagens schema! Hörs i Kuta!

Gili Trawangan

20130621-142956.jpg

Igår lämnade vi hetsiga Sanur för betydligt lugnare Gili Trawangan. Ett fordonsfritt (finns bara häst med vagn och cyklar) paradis! Det vi inte kommer undan är de påfrestande försäljarna. Asien är inte riktigt min grej kan jag ju lugnt konstatera då jag vill bli lämnad ifred. Här finns det även ett överflöd av vildkatter som jag gärna hade sluppit. Jag tycker inte om att ha skabbiga katter hoppandes och jamandes på mig när jag äter min mat.

Jag klagar dock inte allt för mycket. Vi har stranden 20 meter från våra rum och solen skiner på oss. Vi blir nog kvar här på ön någon/några dagar till. Jag känner för min del ingen stress att åka tillbaka till Bali.

Bilden är från i morse då vi kämpade oss upp till soluppgången. Den var vacker men jag måste säga att jag är fruktansvärt bortskämd med soluppgångar/nedgångar i Australiens outback. Inget slår det än så länge, verkligen inget! Midsommarafton till ära ska vi promenera bort till andra sidan av ön för att kolla på/fotografera solnedgången och sedan äta mat!

Glad midsommar!

Snorkling – Port Douglas

Dagen till ära tänkte jag bjuda på lite bilder från min snorklingstrip i Port Douglas förra veckan. Mina bilder blir inte lika färgrika som bilder man är van att se från korallrev vilket beror på att jag inte fotograferar med blixt som proffsfotograferna gör under ytan, något jag lärde mig av besättningen på båten. När man går under ytan så försvinner vissa färger för det mänskliga ögat och det vi såg under ytan är det jag kan presentera här i mina bilder, men det är ju häftigt bara det!

Jag är väldigt imponerad över min lilla kompaktkamera, Nikon Coolpix AW110, som kan prestera så pass bra. Jag är jättenöjd med mina bilder! Jag kan knappt tänka mig hur nöjd jag skulle vara om jag hade varit en bättre simmare och kunde lämnat ytan, ja ALLA bilder är tagna från mig liggandes vid ytan. Kan tacka att korallerna låg så pass nära mig!

Om ni åker till Australien och vill snorkla i Stora barriärrevet så skulle jag säga, det spelar egentligen ingen som helst roll var på detta stora rev ni snorklar (även om vissa delar är mer besökt av turister = förstört, och avståndet varierar till kusten vilket gör vissa tripper längre och dyrare). Huvudsaken är att ni väljer en båt som åker ut till ett yttre rev med inte allt för många turister så att ni kan få en mer personlig upplevelse och färre att dela vatten med. Tro mig, jag vet. Jag har vart på en båt med 15 personer, bästa trippen någonsin, och på en båt med 60-70 personer, fortfarande häftigt men att trängas i vattnet med så många tar bort charmen, i alla fall för mig. Kan dock rekommendera Port Douglas, och inte för att det tillhör de yttre reven men öarna i Whitsundays hade de vackraste korallerna jag någonsin sett!

Jag har hört att det ska vara häftig snorkling här på Bali också så om vi hittar ett bra snorklingsställe kan ni absolut räkna med mer bilder!

Idag är sista dagen då jag sitter här och (stundtals) njuter av min ensamhet och tystnad för i kväll kommer Pernilla, Jonas och Alex! Har inga planer mer än lite poolhäng och läsa min bok för att sedan göra mig i ordning till de kommer hit! Bör förmodligen packa min väska också för morgondagens flytt, förhoppningsvis till någon av Giliöarna.